Rodzajów ciast jest wiele. Ile ludzi, tyle ulubionych typów. Można ich używać do wielu potraw. Poznanie tajników ciast sprawi, że wiele nowych potraw zagości na naszym stole. Z każdego ciasta można wyczarować coś wspaniałego. Jeśli włożymy w pieczenie kawałek serca – na pewno wszystko nam się uda.
Ciasto przekładane króluje na wielu polskich stołach. Daje ono możliwość uzyskaniu przeróżnych smaków i kolorów, dzięki czemu wiąż zadziwia. Takie ciasto wprost pożera się wzrokiem, a gdy już zasmakuje się jego kunsztu, można przenieść się do siódmego nieba. Tęczowe ciasta uwielbiają dorośli i dzieci, każdy się nimi zachwyca. Właśnie dlatego robią taką furorę na całym świecie. Aby wykonać przekładaniec musimy poznać tajniki ciasta miodowego.
Trzeba zrobić z niego trzy cienkie placki, a każdy upiec osobno. Nie należy przejmować się tym, że ciasto zaraz po upieczeniu jest twarde – to charakterystyczne dla ciasta miodowego. Po połączeniu placków z masą i odczekaniu dwóch dni ciasto nabiera właściwego smaku – staje się miękkie i rozpływa się w ustach. Ciasto jogurtowe to jeden z przekładańców, które można zrobić szybko i tanio i które wychodzi praktycznie każdemu. Do jego zrobienia nie potrzebujemy nawet miksera!
Składniki wystarczy ze sobą dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, a do odmierzenia pozostałych składników można wykorzystać kubeczek po jogurcie. Szybkie i proste ciasto to świetny pomysł dla zabieganej gospodyni domowej. Mamy gwarancję pysznego wypieku i zadowolonych gości. Później pozostaje tylko delektowanie się swoją twórczością przy dobrej kawie.